Tomáš Skřička, Pavel Kohout, Marieta BalíkováDieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev, II.vydání
Nakladatelství: FORSAPI s.r.o.
cena: 153,- Kč
vazba: brožovaná
stran: 80
vyšlo: 2009
ISBN: 978-80-87250-01-3
Anotace
V edici Rady lékaře, průvodce dietou vychází další knížka, která je určena pro edukaci pacientů, tentokráté často tápajících, kteří po operaci střeva či vytvoření umělého vývodu hledají informace o dietě, dalším průběhu své léčby či dalších okolnostech, které by případně mohly jejich stav ovlivnit.V knížce jsou přehledně uvedeny choroby, které jsou indikací k provedení chirurgického výkonu či vytvoření umělého vývodu, péče o tento vývod, dietní i režimová opatření po resekci střeva či vytvoření umělého vývodu střeva. Autoři se snaží vysvětlit pacientům možná úskalí a způsoby řešení, knížka je doplněná slovníčkem pojmů a rejstříkem.Nedílnou součástí knížky jsou dietní doporučení a 100 receptů na pokrmy, které jsou vhodné při těchto onemocněních.