Vyhledávání v knižní databázi

Jana Dostálová

Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů

Nakladatelství: FORSAPI s.r.o.
cena: 153,- Kč
vazba: brožovaná
stran: 110
vyšlo: 2008

ISBN: 978-80-903820-8-4

Anotace

Publikace je zaměřena na získání informací jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů) a dále jak žádoucím způsobem ovlivnit jejich senzorické vlastnosti (chuť, vůni, barvu, texturu i celkový vzhled). V krátkém úvodu je zdůrazněn vliv výživy (stravování) na lidské zdraví a uveden výklad některých odborných termínů. Dále je popsána předběžná úprava potravin, jednotlivé postupy při tepelné úpravě potravin (vaření, dušení, pečení, opékání, grilování, smažení, pražení a mikrovlnný ohřev), použití nízkých teplot (chlazení a mražení) a změny, ke kterým při nich dochází. Je dán návod, jak podpořit žádoucí změny a potlačit změny nežádoucí tak, aby pokrm měl vysokou výživovou, hygienickou a senzorickou hodnotu. Do textu je zařazena i kapitola o výhodách a nevýhodách konzumace syrové stravy. Pozornost je věnována i dohotovování pokrmů - ochucování (solení a kořenění), zahušťování, úpravě na talíři, volbě správné teploty. Publikace přináší základní znalosti o tom, jak připravovat pokrmy chutně a při tom zdravě. Tyto znalosti by mě mít každý, kdo pečuje o své zdraví, protože správná výživa se na zdravotním stavu člověka významně podílí.

Doporučujeme

Obálka titulu Andy Warhol - Gigant Andy Warhol - Gigant

Pouze jediné vydání knihy Andy Warhol: Gigant je mimořádným nakladatelským počinem, který by neměl uniknout žádnému milovníku moderního výtvarného umění a životního stylu, který Andy Warhol ztělesňoval. Obří svazek měří 43 x 33 cm a váží 7,5 kg !!!

…čtěte více.

Přihlášení


Nemáte svůj uživatelský účet?
Zaregistrujte se!