Jiří ČernýEncyklopedický slovník gastronomie A - K
Nakladatelství: RATIO
vyšlo: 2003
Anotace
Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má pivo i víno, jejich výroba a názvosloví používané sommeliéry. V abecedním řazení jsou uvedeny klasické míšené nápoje, světové destiláty, likéry a nápoje vůbec, terminologie barmanů, restauračního a kuchyňského managementu, jídelních a nápojových lístků, měr a vah, lidské výživy, diet, minulých i současných kulinářských trendů, pojmů v oblasti hygieny a sanitace.