Jiří ČernýEncyklopedický slovník gastronomie A - Ž (CD-ROM)
Nakladatelství: RATIO
vyšlo: 2003
Anotace
Velký gastronomický slovník je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek.
Program obsahuje kompletní přepis všech výrazů tištěné formy slovníku v programu Word. Tento program byl vybrán pro jeho schopnost vyhledávání jakéhokoliv vybraného slova. Díky tomu se v textu rychle zorientujete a okamžitě naleznete požadovaný odkaz. CD obsahuje 2 soubory: 1. díl a 2. díl, obsahově odpovídající tištěním publikacím 1. dílu (A - K) a 2. dílu (L - Ž). Navíc obsahuje soubory: 1.díl obr. a 2.díl obr , což jsou tytéž soubory, doplněné navíc o obrázky ze zmíněných publikací. Soubory bez obrázků jsou na CD umístěny úmyslně, abychom umožnili vyhledávání i uživatelům starších a pomalejších typů počítačů, které by načítání obrázků mohlo zbtytečně brzdit v jejich práci.